Ποδηλατοβὀλτα Ιουνίου-Κάλεσμα προς Συζήτηση για την ποδηλατική συμεπριφορά

Κυριακή 25 Ιουνίου Critical Mass Exit-Ποδηλατοβὀλτα Ιουνίου
photo:Mirto Fifa

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ .......ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ!!!!
......... ΠΑΡΤΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, ΜΑΓΙΟ, ΣΦΥΡΙΧΤΡΕΣ, ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΟΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΜΑΖΑ ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗΝ ῾῾ΣΥΝΝΕΦΙΑ῾῾ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ!!!!

ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΝΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΜΑΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ!

Επιπλέον θα θέλαμε να καλέσουμε όλους τους Ποδηλάτες φἰλους μας, στο τέλος της αυριανής διαδρομής , σε μια ανοιχτή συζήτηση για την ποδηλατική συμπεριφορά στην πόλη μας, στο βαγόνι μας στο Πάρκο ΟΣΕ Καλαμάτας.
     Μεσα από αυτήν την κίνηση θέλουμε να βγάλουμε από κοινού ένα πόρισμα για την ποδηλατική συμπεριφορά στην πόλη μας , σημειώνοντας τα ῾῾κακώς κείμενα῾῾, αλλά και ενισχύοντας τις θετικές εμπειρίες μας.

Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε ότι:

α. η ποδηλατική συμεπριφορά ενός ποδηλάτη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, από την συνείδηση και την παιδεία που ο ίδιος έχει.
       Οι Ποδηλάτες Καλαμάτας δεν έχουν διεκδικήσει πότε , ούτε και ενδιαφέρονται να γίνουν  οι φύλακες των απανταχού ασυνείδητων Ποδηλατών.
Οπως υπάρχουν ασυνειδητοι οδηγοί αυτοκινήτων , έτσι υπάρχουν και ασυνείδητοι Ποδηλάτες.
Το ζητούμενο είναι, το πώς συλλογικά μπορούμε να εγκαταστήσουμε μια υγιή ποδηλατική κουλτούρα στην πόλη μας.

β. Οσο υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα χάραξης και κυκλοφοριακής διευθέτησης στον υπάρχοντα ποδηλατόδρομο, και όσο αργεί η μελέτη και η υλοποίηση νέων αξόνων, θα έχουμε προβλήματα συνύπαρξης ποδηλατών , πεζών και αυτοκινητιστών. 

Το θέμα είναι να μην ρίχνουμε τις ευθύνες ο ένας στον άλλον , αλλά με ωριμότητα και καθαρή συνείδηση να διορθώνουμε τα κακώς κείμενα.

γ. Όσο η δημοτική πολιτική για την ανάπτυξη των ποδηλατοδρόμων στην πόλη μας είναι αντιφατική  (π.χ η  πρόθεση δημιουργίας ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΙΝΤΚ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΩΣ  Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΘΕΛΕΙ  ΝΑ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ) τότε θα έχουμε παρεξήγησεις και το κυριοτερο .....ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ!!!!!!

ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:

ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ , ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
για να αντιμετωπισουμε δημιουργικά το χάος που μας κληρονόμησαν!!!!


Υ.Γ.  για το νέο πάρκινγκ σε επόμενο άρθρο!!! 
Το μόνο που μπορούμε να πούμε αυτήν την στιγμή είναι ότι αποτελεί το νέο ατόπημα της πόλης μας!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου