ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΑΥΓΕΤΟΥ

photo:Mirto Fifa
"Burnt Forest Stories "-Athens photo festival 09


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ

Ο περιβαλλοντικός σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ» και η «ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ για τον ΤΑΥΓΕΤΟ», ανακοινώνουν πως την Κυριακή 16 Γενάρη θα πραγματοποιήσουν εθελοντική αναδάσωση στη περιοχή «Φάρμακα» Ταϋγέτου, θέση Κεραίες (30ο χιλ οδού Καλαμάτας-Σπάρτης).
Για τον σκοπό αυτό και για όσους δεν διαθέτουν δικό τους μέσο για την μετακίνηση, λεωφορείο θα τους μεταφέρει δωρεάν. Η αναχώρηση θα γίνει στις 8.30 π.μ. την Κυριακή 16.1.2011 από την πλατεία 23ης Μαρτίου, και η επιστροφή το μεσημέρι μετά το φαγητό που θα προσφερθεί.
Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 6978030105, 6975201080,6974894724,6974703911.-


Για την ιστορία, ῾῾Οι φίλοι του Ταυγέτου῾῾ καθώς και η ῾῾ομάδα Δράσης για τον Ταύγετο῾῾ έχουν κάνει αλλεπάλληλες αναδασώσεις στον Ταύγετο ,με την βοήθεια του Ιδρύματος ῾῾ΦΥΤΕΨΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ῾῾.
Επιπέλον είναι και οι κύριο πρωταγωνιστές στον αγώνα για την αποκατασταση της χωματερής της Μαραθόλακκας(klik) στον Ταύγετο ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΣΤΗΝ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ!!!!!!


Αλλά για να είμαστε πιο ξεκάθαροι στο θέμα της χωματερἠς όσο και ευρύτερα στο θέμα του Ταυγέτου,
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ 2 ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ.......
Ο Ταύγετος επηρρεάζει το βιοτικό επίπεδο της πόλης , το μικροκλίμα της και φυσικά το οξυγόνο της. Αφήσαμε αυτό το δάσος να καεί, άρα αφήσαμε το μικροκλίμα της πόλης να υποβαθμιστεί!!
Το νερό της Καλαμάτας συνδέεται με το δίκτυο υπογείων υδάτων που διαπερνα το υπέδαφος στην περιοχή της Μαραθόλακκας!!! Αποτέλεσμα;;;;
Το νερό της Καλαμάτας, θα είναι ακατάλληλο για κατανάλωση,μετά απο κάποια χρόνια αν δεν γίνει άμεση αποκατάσταση της περιοχής!!!!!
ΗΔΗ ΤΑ ῾῾ΜΑΥΡΑ ΖΟΥΜΙΑ῾῾ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΝΕΔΟΝΤΑ ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ......


ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΒΡΥΧΑΤΑΙ....!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου