Καρτέλ δήμου-Μπόμπολα για τα πάρκινγκ!

Οι συνεχείς «κωλoτούμπες» του Δημάρχου στο θέμα του δεματοποιητή, αδιαφορώντας για τα όσα αποφασίζονται στο δημοτικό συμβούλιο, ήταν η αφορμή να ξεσπάσουν μεγάλες διαμάχες μεταξύ του ιδίου και των επικεφαλείς των παρατάξεων της μειοψηφίας. Μάλιστα ο Β. Κοσμόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «ανθρώπινη και όμορφη πόλη», έφερε στη δημοσιότητα τη κρυφή συμφωνία για το υπόγειο πάρκινγκ που πρόκειται να κατασκευάσει εταιρία συμφερόντων Μπόμπολα...

Μεταξύ άλλων η συμφωνία περιλαμβάνει:
Πρώτον, την προτίμηση της συγκεκριμένης εταιρίας ''Άκτωρ'' για τη κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ στην Αριστομένους (ύψος νομαρχίας) και την εκμετάλλευση του για 28 χρόνια από την εταιρία. Δεύτερον, κοινή τιμολογιακή πολιτική(καρτέλ) με τα δημοτικά πάρκινγκ του Νέδοντα έτσι ώστε να υπερκαλύπτεται το υψηλό κόστος λειτουργίας του υπόγειου πάρκινγκ. Δίνει δηλαδή το δικαίωμα στην εταιρία να ορίζει ποια θα είναι η τιμή των δημοτικών πάρκινγκ και παρακάμπτει τους κανόνες της αγοράς με κρυφές συμφωνίες... Και τέλος τρίτον, σε περίπτωση παραχώρησης των δημοτικών πάρκινγκ σε ιδιώτη να προτιμηθεί η συγκεκριμένη εταιρία!!

Με αυτή τη νοοτροπία δε πρόκειται να λυθεί ποτέ το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης στη πόλη μας, πόσο μάλλον να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης από την άσκοπη χρήση του αυτοκινήτου. Με βάση ποια συγκοινωνιακή μελέτη οριοθετήθηκε η συγκεκριμένη περιοχή για να δημιουργηθεί το πάρκινγκ? Μέχρι χτες η δημοτική αρχή διατυμπάνιζε ότι θα δημιουργούνται περιφερικά πάρκινγκ. Γιατί τώρα διαπράττει αυτή την εγκληματική στροφή 180 μοιρών, για χάρη του Μπόμπολα...? Αυτές οι πρακτικές δημιουργίας καρτέλ όχι μόνο θα έπρεπε να καταδικάζονται ως παράνομες, αλλά κυρίως μας διδάσκουν τον ανήθικο τρόπο που διαχρονικά λύνει τις υποθέσεις του ο δήμος(όπως έγινε και με τα σκουπίδια). Αυτή η επιθετική εμπλοκή της εταιρίας ''Άκτωρ'' στις αποφάσεις για τα πάρκινγκ στη πόλη μας ζημιώνει τους κατοίκους, δημιουργεί αδιαφάνεια διαβρώνοντας το θεσμό των διαγωνισμών και καθιστά τους κατοίκους ομήρους μιας οικονομικής πολιτικής που δεν στηρίζεται σε κανένα βιώσιμο αστικό σχεδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου