11o Critical Mass Ride the sea

ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ...
Κυριακή 27 Ιουνίου, 7.00μμ, κεντρική πλατεία

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και σκεφτήκαμε ότι οι ποδηλάτες χρειαζόμαστε μια ανάσα δροσιάς και χαλάρωσης. Αυτή την φορά η ποδηλατοβόλτα μας θα είναι συντομότερη και θα καταλήξει στην ανατολική παραλία (λίγο πριν το Φιλοξένια). Εκεί θα χαρούμε την αμμουδιά, θα βουτήξουμε στην θάλασσα και θα απολαύσουμε το υπέροχο Κυριακάτικο δειλινό. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για μία μαζική απόδραση δροσιάς... Μαγιό, πετσέτα και παρεό είναι απαραίτητα!!!

Η παραλία και η θάλασσα είναι ένα κομμάτι της πόλης στην οποία ζούμε. Γι’ αυτό και πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή ώστε να διατηρούνται καθαρές. ΟΧΙ γόπες και αποτσίγαρα, ΟΧΙ τσιγκάκια από αναψυκτικά, ΟΧΙ πλαστικές σακούλες και γενικά πλαστικό, ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Βέβαια στην θάλασσα πέφτουν και τα επεξεργασμένα λύματα από τον βιολογικό καθαρισμό της πόλης. Έτσι λοιπόν για να είναι καθαρή η θάλασσα στην οποία κάνουμε μπάνιο θα πρέπει να γίνεται καλή επεξεργασία των λυμάτων της πόλης μας. Ο βιολογικός καθαρισμός αυτή την στιγμή κάνει «πρωτοβάθμια επεξεργασία» δηλαδή με λίγα λόγια είναι ελλιπής. Πρέπει να προχωρήσει άμεσα η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ σε «ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΟΣ» το συντομότερο δυνατό!!

Τέλος, ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί ιδιαίτερα το καλοκαίρι, είναι η αυξημένες θερμοκρασίες στο κέντρου της πόλης σε σχέση με τα προάστια, η λεγόμενη αστική θερμική νησίδα. Το τσιμέντο και η άσφαλτος στην πόλη ανεβάζουν τις θερμοκρασίες πολλούς βαθμούς πάνω από την φυσιολογική καλοκαιρινή ζέστη. Η υπερθέρμανση της πόλης μας μπορεί να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά μόνο αν αυξηθεί το πράσινο. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ και ΝΑ ΣΚΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΓΥΜΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ (άσφαλτος, τσιμέντο, πλάκες πεζοδρομίου). Κλασσικό παράδειγμα αποτελεί η κεντρική πλατεία από το σιντριβάνι μέχρι το καφέ «Αθανασίου». Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες ώστε να αυξηθεί η ποιότητα ζωής και η αισθητική (νέες φυτεύσεις, λουλούδια, νέα πεζοδρόμια). Όμως δεν αρκούν αυτά!! Με την επικείμενη ανάπλαση της πλατείας πρέπει να γίνουν πολλές και δραστικές επεμβάσεις τέτοιου είδους, (σε δρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια, πάρκα) ώστε ο καθημερινός μεσημεριανός «Λίβας» να μετατραπεί σε καλοκαιρινή φυσιολογική ζέστη.

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ. ΑΣ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΑΣ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΗ.
ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ. ΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΗ, ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ, ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ.

Ποδηλάτες Καλαμάτας-Critical mass
''Το κύμα της αλλαγής''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου