Πρόταση για την πίστα πατινάζ στο πάρκο του ΟΣΕ

Αξιότιμε δήμαρχε και κάθε αρμόδιο φορέα.

Σας ζητάμε να μας δώσετε την άδεια να υιοθετήσουμε τη πίστα πατινάζ και να την αξιοποιήσουμε σύμφωνα με το σκοπό δημιουργίας της. Επιθυμούμε να δώσουμε ζωή στο συγκεκριμένο μέρος του πάρκου τόσο με τη συνεχή φυσική μας παρουσία, όσο και με την συνεχή εμπλουτισμό της πίστας πατινάζ με διάφορες μοντέρνες κατασκευές, όπως τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πάρκα. Επιπλέον, επιθυμούμε να μας επιτραπεί η εγκατάσταση στο χώρο αυτό, διάφορων μοντέρνων αξιοθέατων τα οποία θα προκύψουν μέσα από δωρεές διάφορων καλλιτεχνών της πόλης μας, αλλα και μέσα από δικές μας παρεμβάσεις στο χώρο. Τέλος θα αναλάβουμε το τακτικό καθαρισμό του πάρκου και ειδικότερα της πίστας πατινάζ μέσα σε αυτό.

Οι ειδικές κατασκευές που επιθυμούμε να γίνουν θα επιτρέψουν τη χρήση της πίστας πατινάζ τόσο στα skate και inline(rollers) όσο και στα ΒΜΧ, με τη τοποθέτηση ειδικών ράμπων, λείο έδαφος και κεκλιμένα επίπεδα. ‬Εδώ, πρέπει να αναφέρουμε ότι χώρος του πατινάζ στο πάρκο ΟΣΕ έχει προβλεφθεί για αυτή τη χρήση, αλλά η σημερινή του διαμόρφωση δεν την επιτρέπει.

‬Η δημιουργία ενός τέτοιου χώρου είναι πάγιο αίτημα μεγάλης μερίδας παιδιών αλλά και γονέων.‭ ‬Πολλά νέα παιδιά που ασχολούνται με αυτό το άθλημα θέτουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα αφού οι χώροι στους οποίους εξασκούνται είναι άκρος ακατάλληλοι (μαρμάρινα σκαλοπάτια επικίνδυνες κόψεις και γωνίες αυτοσχέδιες κατασκευές ‬κ.α‭ )‬.‭

Αναγνωρίζουμε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να στηρίξει την κοινωνική ανάπτυξη των νέων της πόλης και τη προσφορά της στους κατοίκους με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων και πεζόδρομων. Για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία δημιουργίας πίστας στο πατινάζ απαντήστε μας εγγράφως, ότι μας αδειοδοτήται να αναπτύξουμε διαδικασίες και δράσεις προς αυτό το σκοπό, όπως αναφέρεται παραπάνω και ότι στο βαθμό που σας είναι οικονομικά επιτρεπτό θα μας βοηθήσετε έμπρακτα στη διαμόρφωση του χώρου.

Τέλος μέχρι να δημιουργηθεί το skatepark επιθυμούμε να τοποθετήσουμε στο συγκεκριμένο χώρο ορισμένες ράμπες που έχουμε κατασκευάσει για να γίνεται ελεύθερη χρήση αυτών τις οποίες θα τις αποθηκεύουμε εντός των βαγονιών που θα μας υποδείξετε.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου