Πανηγύρι Υπαπαντής

Ολοκληρώθηκε, αλλά με εκπλήξεις...


Τη πρώτη μέρα, οι απότομες βροχοπτώσεις, δεν επέτρεψαν τη μαζική θρησκευτική (?) κατανάλωση «παραδοσιακών» προϊόντων του πανηγυριού, μιας και οι πιστοί έκαναν ανάρπαστες τις ομπρέλες των πλανόδιων μικροπωλητών(ναι αυτών που δεν είχαν πληρώσει ενοίκιο στο δήμο). Την προηγούμενη μέρα στο δημαρχείο είχε προηγηθεί μια επεισοδιακή κατάληψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου οι ίδιοι οι μικροπωλητές αποφασίσανε τη μείωση στις τιμές των επί μισθώσει θέσεων για το πανηγύρι! Τελικά όλα επανήλθαν στη κανονικότητα τη δεύτερη μέρα όταν γύρισε επιτέλους η ρόδα του λούνα παρκ!

"Man is an animal that makes bargains''
Adam Smith

1 σχόλιο:

  1. η ρήση του Adam Smith είναι μία από τις πλευρές του ζητήματος.
    Ο Ρουσσώ π.χ υποστηρίζει οτι κάθε άνθρωπος, στα πρώτα στάδια της ζωής του, είναι καλός από την φύση του και ότι κοινωνικά διαστρεβλώνεται, από εξουσιαστικές δομές που έχουν επιβληθεί από διαστρεβλωμένους ανθρώπους.
    Στην φύση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ! Αυτό ουσιαστικά είναι μια πλάνη , που θέλουνε να πιστεύουμε. Στην φύση υπάρχει ισορροπία πάντα ανάμεσα στις πραγματικές ανάγκες των ζώων και στην πλήρωση των αναγκών αυτών.
    Κατ επέκταση, όταν ο ανθρωπος αρχίζει και κάνει bargains, δηλ. παζάρια, αλλοιώνει τις πραγματικές του ανάγκες προς όφελος μια εξουσιαστικής τάσης που αρχίζει και διαμορφώνεται μέσα στον χαρακτήρα του. Με άλλα λόγια έχει ήδη αλλοτριωθεί , και δεν είναι πια φυσικό όν/ζώο αλλά ένα freak της φύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή