Christmas Critical Mass

Το χριστουγεννιάτικο critical mass έρχεται… στα χνάρια του ποδηλατόδρομου που ξέβαψε!
Ως διαδρομή επιλέξαμε να ακολουθήσουμε τις ξεθωριασμένες γραμμές του παλιού ποδηλατόδρομου. Αρχικά μέσω της οδού Νέδοντος και ύστερα περνώντας από τις ταβέρνες της Μαρίνας, θα κατεβαίνουμε στην παραλιακή οδό Ναυαρίνου και έπειτα θα ανεβαίνουμε προς το κέντρο της πόλης μέσω της Ηρώων και ύστερα από την Βασ. Γεωργίου.
Στόχος μας είναι να προτείνουμε μία βιώσιμη λύση μέσο της ανακατασκευής του παλιού ποδηλατόδρομου και όχι να αποδώσουμε ευθύνες στους αρμόδιους φορείς που στο βωμό του κέρδους δεν υπολόγισαν την ασφαλή μετακίνηση των ποδηλατών.
Διεκδικούμε να γίνει συντήρηση στο ζωτικό μέρος του παλιού ποδηλατοδρόμου, (δηλαδή στο τμήμα που είναι παράλληλα στο ποτάμι-οδός Νέδοντος-) και να συνδεθεί με τον νέο ποδηλατόδρομο στο ύψος του τελωνείου, διαμέσου της μαρίνας.
Το τμήμα αυτό του παλιού ποδηλατόδρομου είναι το μόνο που μπορεί, με πολύ μικρό κόστος, να καταστεί λειτουργικό με την υπάρχουσα χάραξη. Για να συντηρηθεί χρειάζεται μόνο καθαρισμό, διαχωριστικές γραμμές και κολονάκια, όπου μπορεί να παραβιαστεί από τα αυτοκίνητα. Όλο το υπόλοιπο τμήμα του υπάρχοντος ποδηλατοδρόμου δυστυχώς έχει καταπατηθεί από τα αυτοκίνητα λόγο της ανεπαρκούς κατασκευής του και δε μπορεί να ξαναγίνει λειτουργικός με την υπάρχουσα χάραξη του.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι πλάι στην οδό Νέδοντος βρίσκονται γηπεδάκια μπάσκετ και τένις, τα οποία επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες παιδιά και νέοι της πόλης μας, και κατά μήκος της μαρίνας βρίσκονται πολλές ταβέρνες και εστιατόρια. Έτσι η περιοχή θα μπορούσε να αναδειχτεί καλύτερα με αυτή την ανακατασκευή-χρήση του ποδηλατόδρομου που προαναφέραμε και με μια παράλληλη προέκταση του πεζοδρομίου για τη μετατροπή του οδικού άξονα, σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.
Επιπλέων στη μαρίνα, οι ευρωπαίοι τουρίστες που μας επισκέπτονται με τα σκάφη τους, φέρνουν μαζί τους τα σπαστά ποδήλατα τους. Φανταστείτε πόσο οικεία θα νιώσουν όταν έχουμε προβλέψει για αυτούς την άμεση και ασφαλή μετακίνησή τους προς την ανατολική παραλία και την κεντρική πλατεία. Δε γίνεται να αναπτυχθούμε τουριστικά, αν δεν συνειδητοποιήσουμε τις ανάγκες αυτών που μας επισκέπτονται και τη ποιότητα διαβίωσης τους.
Σχετικά με το υπόλοιπο τμήμα του παλιού ποδηλατόδρομου η θέση μας είναι ότι πρέπει να ξανακατασκευαστεί, αλλά με νέα χάραξη για να προσαρτηθεί καλύτερα στον νέο ποδηλατόδρομο. Θα πρέπει να διέρχεται από την οδός Ηρώων, που ξεκινά από την παραλία και φτάνει μέχρι το πανεπιστήμιο και την οδό Β. Γεωργίου, η οποία διέρχεται κυρίως από περιοχές κατοικιών(κηπούπολη) και καταλήγει στην Αριστομένους. Έτσι πετυχαίνουμε την ταχύτερη και ασφαλέστερη σύνδεση του πανεπιστημίου και του συγκροτήματος σχολείων της Βας. Γεωργίου με το κέντρο και τη παραλία.
Αξίζει, λοιπόν, για τους παραπάνω λόγους να γίνει μια προσπάθεια ώστε να συντηρηθεί ο παλιός ποδηλατόδρομος και να συνδεθεί με τον καινούργιο. Εμείς, ως ενεργοί πολίτες στηρίζουμε το έργο του νέου ποδηλατόδρομου και την τελειοποίησή-ολοκλήρωσή του, καθώς και οποιαδήποτε επέκτασή του βάση ολοκληρωμένου σχεδίου. Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με κάθε τρόπο και με όλη μας την ενέργεια ώστε να διεκπεραιωθούν όσα προαναφέρθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου