Φεστιβάλ δρόμου στη Φραγκόλιμνα


Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας διοργανώνουν το Πρώτο Φεστιβάλ Δρόμου της πόλης με την υποστήριξη των Ποδηλατών Καλαμάτας.

Το Φεστιβάλ θα λάβει μέρος στην πλατεία Φραγκόλιμνας (στην αρχή της Φαρών) αυτή τη Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2009.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την δημιουργία Graffiti, αθλητικές δραστηριότητες με ποδήλατα και skateboards, με συνοδεία μουσικής από Djs της πόλης. Παράλληλα θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας και χαριστικό παζάρι.

Θα υπάρχει και "χώρος" για πειραματισμό στην τέχνη του Graffiti για όποιον επιθυμεί.

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι και θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ. Οι αθλητικές δραστηριότητες με τα ποδήλατα και τα skates θα ξεκινήσουν περίπου στις 16:00. Καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας θα μπορεί όποιος θελήσει να αφήνει αντικείμενα και ρούχα σε συγκεκριμένο χώρο της πλατείας για το "Χαριστικό Παζάρι". Το υλικό που θα μαζευτεί θα μοιραστεί σε ιδρύματα και συλλόγους.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν όπως ελεύθερη θα είναι και η συμμετοχή στα δρώμενα.

Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας επιθυμεί με αυτό το τρόπο να ξεκινήσει ο θεσμός της χρήσης των δημοσίων χώρων της πόλης, από τους νέους και τους πολίτες γενικότερα, με τρόπο δημιουργικό, τρόπο που προάγει τον πολιτισμό, την άθληση και το παιχνίδι. Ο λόγος που επιλέχθηκε αυτή η πλατεία και όχι κάποιο κεντρικό σημείο, είναι για να αναδειχτούν οι όμορφες μικρές πλατείες της πόλης και οι ελεύθεροι χώροι, που μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τις γειτονιές της πόλης.


Ο θεσμός αυτός επιθυμούμε να έχει συνέχεια και να λαμβάνει μέρος κάθε φορά σε διαφορετική γωνιά της πόλης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου