Ασταμάτητο το 2ο critical mass

200 καλαματιανοί ποδηλάτες διεκδικούν.

Με διπλάσια συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το δεύτερο critical mass. Πάνω από διακόσιοι ποδηλάτες όλων των ηλικιών ένωσαν τις φωνές τους για να μας δείξουν πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει η ζωή μας, αν χρησιμοποιήσουμε όλοι μαζικά το ποδήλατο για τις μετακινήσεις μας.


Η ποδηλατοπορεία ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητη. Μία τεράστια μάζα από ποδήλατα κατάπιε τη κυκλοφορία ρυπογόνων αυτοκινήτων, μετατρέποντας σε γιορτή τη διέλευση των δρόμων. Γνωρίζουμε, όμως, ότι τίποτα δε κρίθηκε με μια ποδηλατοπορεία. Η καθημερινότητα των ποδηλατών στον δρόμο παραμένει σκληρή. Σίγουρα όμως, μετά από αυτή τη πορεία καταλάβαμε πόσο πολύ θέλει ο κόσμος να αλλάξει αυτή τη κατάσταση, επιζητώντας μια πόλη πιο ανθρώπινη και πιο φιλική.


Διανύοντας το μεγαλύτερο μήκος της Βας. Γεωργίου συνειδητοποιήσαμε ότι θα μπορούσε να αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς ποδηλατικούς άξονες της πόλης και σίγουρα θα πρέπει, πριν ακόμα ολοκληρωθούν τα έργα, να βρεθούν τα κονδύλια για τη κατασκευή ποδηλατοδρόμου σε όλο το μήκος της οδού. Γενικά, θα έπρεπε να είχε δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ασφαλή κίνηση των πεζών και των ποδηλατών, μιας και ο συγκεκριμένος δρόμος σε ένα τμήμα του περνάει από πυκνοδομημένες περιοχές, με σχολεία, καταστήματα και κατοικίες και στο υπόλοιπο διασχίζει εύφορες αγροτικές περιοχές ιδανικές για ποδηλατοβόλτες ή περιπάτους.
Σας ευχαριστούμε όλους που ήσασταν εκεί. Μας γεμίσατε ελπίδα για το μέλλον. Για ένα μέλλον που έχουμε, πλέον, τη δύναμη να αλλάξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου